Tips för dig som inte tänker anlita en målare Södertälje utan tänker måla huset själv

Kom ihåg att alla börjar som nybörjare vid målning. Bara för att du aldrig har målat ett hus betyder inte att du inte borde prova. Pengarna du sparar genom att måla ditt eget hus är pengar du kan lägga in i andra hemförbättringar. Det kan också vara en rolig sak för hela familjen att göra. Nu måste vi välja de färgerna vi vill måla huset med. Det finns några riktigt coola verktyg på nätet som du kan använda. Kom igång och du kommer snart veta vilken färg du vill måla ditt hus och du får en vision om hur det ska se ut när du är klar.

Tvätta fasaden innan du målar

Här är några av grunderna. Naturligtvis är det första du behöver göra att tvätta fasaden. En högtryckstvätt kan hyras på nästan vilken hyresgård som helst och är det bästa sättet att göra det på. Gå nu runt med en skrapa och ta bort alla lös färg och flisade områden. Du behöver inte skrapa hela väggen, men alla områden där ytan inte är platt kan orsaka problem när du målar ditt hus. Därefter räkna ut ditt kvadratmottagning så att du kan bestämma mängden färg du behöver köpa. Köp din färg i 5-gallons hinkar, snarare än gallon för att spara mer pengar.

Köp målarfärg hos den lokala färghandlaren i Södertälje söder om Stockholm

Tala med din lokala färgbutik, läs mer på https://målerifirma.com/ och berätta om ditt projekt, du kan även kontakta dom via deras Yelp sida. De kan hjälpa dig att bestämma hur många borstar och rullar och andra föremål du behöver. Du kan köpa naturliga eller syntetiska borstar för oljebaserade färger, men använd endast syntetisk borst med latexfärg. Samma regel gäller rullar. Goda rullar kan kosta dig runt $ 7, men köp högkvalitativa penslar. En bra borste för att klippa runt kanterna för ca $ 30. Se till att du har köpt lite målarband. Det är blå tejp som kommer i olika bredder och är lätt att ta bort utan att klämma upp ditt färgarbete. Det får oss att förbereda oss. Tejpa av alla områden du inte vill få färgen på. Om det finns stora områden att täcka, se till att du plockar upp några rullar av plast. Du kan klistra på kanterna på plasten över vad du behöver täcka.

Måla inte direkt ur färgburken

Första skälet är att man lämnar färgburken öppen och torka ut färgen och göra det svårt att applicera. En annan anledning är att din pensel eller rulle plockar upp smuts och främmande föremål, vilket kommer att hamna i färgen och kanske ändå ändra färgen när du går. Gör all din skärning eller trimning innan du målar väggarna. Använd en 4-tums borste och med en slät stroke guide den runt kanterna där du tappade bort. Se till att du har mycket färg på borsten. Det största misstaget som människor gör är att försöka sträcka färgen för långt. Håll droppar rengjorda som du går med en liten trasa. Kom ihåg att du rullar upp till kanten på klippet, så oroa dig inte om det, bara se till att du täcker kanterna väl.

Börja måla kanterna på dina väggar och arbeta dig mot mitten

De flesta människor gör inte det här och problem kan uppstå. Om du börjar och en ny måla i mitten av väggen och det finns någon skillnad i färgen alls kommer den att dyka upp mer än vad det skulle kunna vara på kanterna. Så börja med kanterna först med varje ny lackfärg du öppnar. Doppa din rulle i vatten (för latex) eller lösningsmedel (för oljebaserad färg) innan du börjar. Oavsett om du använder en panna eller en 5-gallons hink med en skärm, se till att du rullar ut den lite för att försäkra dig om att den inte dricker. Du behöver inte gå hela vägen från toppen till botten när du målar. Gör vad du kan nå.

Så applicerar du färgen på bäsa sätt

Applicera färgen i ett Y- eller N-mönster, applicera sedan färg i kolumnerna upp och ner, utjämna alla kanter eller åsar när du går. Återigen försök inte att sträcka ut färgen, se till att du har tillräckligt med färg på din rulle för att ge den en bra kappa. Om du applicerar mer än en kappa, se till att den första kappan är helt torr innan du applicerar en ny färg.
Hörn är en svår del att lära sig att måla. Om du inte är försiktig så kommer du att se färgen droppar senare. Få så nära hörnen som möjligt, men skrapa inte rullen mot hörnet. Det kommer att orsaka droppar. Om du är osäker, använd en pensel som är praktisk för att släpa ut droppar. Det är också en bra idé övergripande. Håll en pensel klar för att ta hand om eventuella droppar eller åsar som du lämnar bakom sig. Att göra detta när du går är mycket lättare än att försöka fixa det när det är torrt eller delvis torrt.

Att använda dig utav brickor sparar mycket tid vid rengöring innan målning

Blötlägg dina borstar när de är färdiga för ett tag och de kommer också att bli enklare att rengöra. För vattenbaserad färg, dra i vatten och för oljebaserad färg dra dem i lösningsmedel. Jag hoppas att några av dessa tips har varit till hjälp för dig. Ha förtroende för att du själv kan göra det här jobbet. Du kommer att uppskatta och njuta av det mycket mer med att veta att du eller din familj fullföljde jobbet istället för att anställa någon annan att göra det.