Oliver Trollkarl – en av de mest kända magikerna i Stockholm med omnejd

Att välja underhållning till julpartiet kan vara en skrämmande uppgift. Du har en grupp av 100plus människor som aldrig umgås med varandra, pratar i allmänhet bara med de människor de känner och spenderar mest av kvällen och undviker chefen! Du kan smidigt hyra en erfaren underhållare här: https://olivertrollkarl.com/stockholm/. Se videos och bilder samt bokningsformulär på hemsidan. 

Boka en trollkarl och få se Stockholms magiska sida!

Det finns dock en enkel lösning, en som ofta förbises eller lämnas till sist i händelse av organisationsprocessen, underhållning. Efter att ha organiserat underhållning de senaste 13 åren kan jag ärligt säga att underhållning antingen kan göra eller bryta en julfest och det beror på hur mycket forskning som görs av arrangören. Här är en checklista som hjälper dig att välja den bästa jultomten underhållning för ditt företag;

1) Ta reda på dina gästers genomsnittliga ålder (det finns ingen anledning att boka en DJ om du är över 50 år och kommer troligen att lämna rakt efter måltiden)

2) Ta reda på dina gays genomsnittliga kön (om de flesta av dina gäster är kvinnliga kommer du förmodligen inte att ha mage dansare!)

3) Går ni gäster med sina partners? (Om så är fallet måste du göra underhållningen mer generell, så att ha en företagsquiz är förmodligen ute.)

4) Fråga gästerna vad de vill ha (det låter självklart, men bara fråga dina gäster vilken typ av underhållning de vill ha är ibland det bästa sättet att behaga majoriteten)

5) Ta reda på din underhållningsbudget så tidigt som möjligt (det finns ingen anledning att spendera timmar att prata med jazzfestivaler, band, magiker och kasinon om du vet att du bara har 100 kronor att spendera).

Alla älskar trolleri som berör

Det är nog bäst att bara gå direkt till akten om du bara har en underhållningsakt, tänk på all stress det kommer att bli med tre eller fyra handlingar som ringer dig på dagen och ställer samma frågor! Det här är där med ett underhållningsagent kan hjälpa, agenten kommer att ta hand om alla handlingar så att du inte behöver och de kommer att ta itu med alla de små frågorna som bara lägger till din stress! Om din plats rekommenderar ett underhållningsagent är det troligtvis bäst att gå med det här alternativet, de har rekommenderats av en anledning och deras handlingar har nog alla jobbat på platsen innan så de kommer att få veta hur man ska komma in, ställa in och vem ska prata med om det finns problem. Detta kan helt förvirra den genomsnittliga julpartys organisatören.

Magisk show för alla

Detta kan ställa tonen för hela kvällen, om du är avslappnad och pratar med varandra så kommer du också att koppla av! Så hur bryter du isen? Det bästa sättet att göra detta är med “mingel-underhållning”, till exempel en close up trollkarl eller karikaturist. Close up trollkarl är stora eftersom de subtilt minglar med dina gäster, kommer upp till små folkmassor och ritar i andra gäster att titta på. Det betyder att i slutet av tricket ska alla gäster lämnas skratta och kommentera “hur gjorde de det!” med någon som de inte riktigt vet, i själva verket bryter isen. För mer tips om underhållning kan du besöka Oliver Trollkarl – Facebook sida. När du får svaren från denna checklista är du redo att börja hitta din underhållning. Nu kommer det andra conundrumet, använder du ett underhållningsföretag, går direkt till handlingarna eller använder den underhållning som din plats rekommenderar?